De muis

img_5559

Dit noemen wij hier in huis ‘de muis’. Het zijn er twee. Ooit leken ze op elkaar. Maar de rechter was al direct het favoriete speeltje van één van onze twee jonge poezen. Dat groene stukje stof zoekt ze, verstopt ze zelf, gooit ze in de lucht en loopt ze mee te pronken; al een maand of vier. En ook nu het he-le-maal niets meer weg heeft van een muis, zelfs geen namaak.

De witte muis heeft onze zolderbewonende zoon vandaag terug gevonden, op zolder. Die is meteen geconfisqueerd door de andere poes. Dat leek meer een rustige jager. Totdat ze dit stoffen geval ontdekte. Ook deze muis gaat de lucht in, schuift over de vloer, wordt in de bek mee genomen. En mejuffrouw grómt, net als d’r zus, als iemand te dicht bij haar prooi komt.

Maar het mooist is en blijft hoe katten hun speeltjes zélf kunnen verstoppen en dan héél verrast zijn als ze ‘m vinden. Om dan met de prachtigste sprongen en omtrekkende bewegingen bovenop die verrassing duiken. Om ‘m daarna zelf weer te ‘verstoppen’. ‘Eindeloos’ doorgaand.

Dan snap je al die kitten- en jonge kattenfilmpjes wel. Da’s gewoon gratis topvermaak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.