Een levende stad

Blogde ik gisteren over sociale-archeologie; vandaag zat ik weer te grasduinen in de foto’s die ik in steden maak. Veruit de meeste daarvan zijn echt herinneringskiekjes. Van die foto’s die je, soms heel impulsief, maakt als je iets ziet en je weet dat je dat gaat vergeten áls je niet……. Dat soort foto’s.

Sommige zijn met knippen en andere bewerkingen nog een beetje acceptabel te maken. Ik ben er niet gefocust en vakman genoeg voor om direct bruikbare beelden te maken. Als je er een aantal maakt, zijn daartussen echter altijd wel leuke te vinden.

Het zijn die beelden die mij boeien. Groots, verborgen, petieterig klein: alles kan. En soms is het maar even echt mooi, of in het echt nog véél mooier. Deze bijvoorbeeld knalde eruit doordat de zakkende zon vooral het stuk beschilderde muur bescheen:
foto

Eén van de mooiste schilderingen vond ik deze. De boom hoort er gewoon bij:
Photo 26-08-14 18 04 28

En voor deze ben ik met m’n ontstoken voet zelfs terug gelopen omdat ik na tweehonderd meter ineens bedacht: “Maar dat was een collage, op die buitenmuur achter de steiger”:

Photo 26-08-14 19 36 28

Ik weet ‘t. Het zijn geen prijswinnende foto’s. Dat hoeft ook niet. Het zijn privé kiekjes. Voor deze keer gebruikt om jou te laten zien dat de stad leeft, als je ‘m de kans geeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s