Zorry

Vandaag lukte het dus eens niet een blogpost te maken. Persoonlijk vind ik dat minder erg omdat ik de teugels wat heb gevierd en me af en toe toesta níet iedere dag een blogpost over je uit te storten. Inmiddels zijn het er ruim 750 verschillende (onderwerpen) en daar ben ik nu al trots op. De volgende mijlpaal zal de duizendste zijn. En wat daarna gebeurt?!

De reden voor de omissie is stomweg tijdgebrek. Niet alleen twee keer drie uur vrijwilligerswerk, maar vooral ook een bijeenkomst van m’n De Reizende Ontmoeting en ’s avonds een bijeenkomst over de drie decentralisaties die op de gemeentes, in mijn geval dus Leiden, af komen en hoe daarmee om te gaan.

Weer viel me op dat het gebaande paden zijn die worden bewandeld. Echte nieuwe insteken waarin burgers wérkelijk centraal staan en de léiding hebben, zitten er niet bij. Nog steeds zijn het omtrekkende bewegingen: sociale kaarten, of centrale ruimtes. Da’s geen verwijt. Het ís moeilijk. Maar ik ben wel steeds minder hoopvol over een mogelijke paradigmawisseling. Dat gaat nog heel lang op zich laten wachten.

Wellicht is het tijdgebrek geweest; wat me daarnaast opviel, is dat 90% van de tijd over ‘zorg’ ging en dat ‘jeugd’ 10% nam. ‘Arbeid’ ontbrak in het geheel. Dat is een veeg teken, vind ik. Want de decentralisaties zouden moeten leiden tot een grotere lokale dynamiek. Daarin speelt ‘werk’ – in welke vorm dan ook – een belangrijke rol (maar hopelijk niet de belángrijkste, want er is meer dan werk!)

Advertenties

2 thoughts on “Zorry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.