Niets gebeurd

Eén van de meest gegeven redenen waarom je niets over jezelf of je dagelijks leven vertelt: “maar in mijn dagelijks leven gebeurt niets. Wat moet ik dan opschrijven, als er niets is gebeurd?” Niets gebeurd?

Kom op, zeg. Kíjk, voel, hoor en snuif jij nog wel? Of beweeg je je als een dazige robot door het leven? Lééf je wel? Ooit bewust opgelet?

Een doodnormale dag; en als ik alleen hemelbestormende inzichten en activiteiten bestempel als ‘delenswaardig’ dan “gebeurde er niets”.

Maar

+ik sneed me aan het (te) scherpe scheermesje, omdat het een verse is en ik net was gewend aan de oude botte. Waarom maken ze alleen maar extra-scherpe mesjes? Ik wil schraper-mesjes!
+ik ontdekte dat het om 07.21 uur verdomd koud was in Leiden. De loketdame van het zwembad beaamde dat.
+een goede duik maken, is iets wat je kunt verleren. Wat me wel opvalt, is dat vooral je búik rood wordt van een minder goede duik.
+bakfietsfietsen zouden eigenlijk een rijbewijs vereisen. Tijdens schoolspitsuur keilen ze rechtsaf smalle straatjes in en staan dan plompverloren voor je neus.
+in de avondschemering is het druk op de doorgang door het Plantsoen. Fietsers, maar ook een man met twee aangelijnde Duitse Staanders en twee volle supermaktzakken boodschappen.
+in de ochtendkoude zit op dezelfde plek een schoonmaakploeg van De Veste. Oranje hesjes, tuingereedschap en de onvermijdelijke sjekkies.
+in een flits zie je prachtige, lange, blonde haren. Niet meer, niet minder. Een moment.
+waarom dragen je collega’s grote bontmutsen? Zó koud is het toch niet niet? Rond nul vanochtend, plus vier vanmiddag.
+de teleurstelling van een heel oude dame die niet aan het raam van de bus kan zitten omdat er ook twee rolstoelers mee moeten. Een kleinigheid? Ja, voor jou. Voor haar niet.
+het flinterdunne laagje hagelsneeuw dat tot nu ook de enige sneeuw is die Leiden deze winter zag. Tot nu. Waar blijft die winter from hell?
+automobilisten die fietsers blijkbaar als niet-terzake-doend zien; ze in elk geval wel heel vaak ‘over het hoofd zien’. Vandaag minstens vier keer (bijna).
+

NB
Een dag later zie ik dit, een verhaal op zich. Het begint onderaan:

20140131-123926.jpg

Advertenties

2 thoughts on “Niets gebeurd

    • Carmiggelt was er ster in, ja. De reden hiervoor – het is de tweede keer dat ik zo’n lijstje maak – is vooral de oproep naar al die vanzelfsprekende dagelijkse dingen te kijken, zoals bv Camiggelt inderdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.