Passion At Location (P@L)

Geregelde bloglezers zal dit niet verbazen; mijn voorkeur voor ontwerpen vanuit de gebruiker. Bijna alle ontwerpers zullen denken dát zij al vanuit de gebruiker ontwerpen op het moment dat zij rekening houden met de gebruiker. Een stap verder is nog mooier: een toepassing die het beláng van de gebruiker kent en dat vertegenwoordigt. Ik heb eerder geprobeerd dat te beschrijven voor zoeken. Het komt er in essentie op neer dat de gebruiker zíjn software op de hoogte stelt van voorkeuren en wensen, en dat pas daarna die software aan de slag gaat.

Zo’n toepassing is Passion At Location, een Leidse ontwikkeling. Het is een app. en hij weet wat jouw voorkeuren en passies zijn. Die heb je hem zelf verteld. De lol is dat de app daarna in staat is om mensen met vergelijkbare interesses te vinden. In de buurt van de plek waar je dán bent. Ofwel: je wandelt door Barcelona of je winkelt in Buenos Aires en vraagt je af wat interessant is daar in de omgeving. Passion At Location kan je dat vertellen omdat je die vraag kunt stellen aan mensen in díe omgeving. Handig, en vanuit jóuw perspectief geredeneerd, want P@L stelt de vraag aan mensen die jouw passie delen.

Zoals zo vaak; het succes van toepassingen als deze hangt in hoge mate af van het aantal (relevante) gebruikers. Immers, pas als er voldoende reacties komen op jouw passie, is het interessant om te gebruiken. Heb je een echte niche passie, dan ben ik toch wel benieuwd of je iets of iemand vindt.

20121202-191803.jpg

Een aantal mensen heb ik al gewezen op de app. omdat-i ook interessant kan zijn voor andere vormen gelijkgestemden: vriendengroepen, verenigingen, belangendelers, bedenk ze maar.
Ikzelf heb ‘m net een paar dagen op de iPhone staan. Te kort dus voor een echt definitief oordeel. Maar ja, hoe oordeel je over iets waarvoor je eerst een fors aantal gebruikers nodig hebt. Mijn oordeel vorm en vel ik dus pas op het moment dat ik die ervaring heb opgedaan. En komen er te weinig gebruikers? Ja, dan is het jammer. Dan was het een mooi idee.

En ja: hij is er voor zowel iOS als Androïd.

Advertenties

2 thoughts on “Passion At Location (P@L)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s