Heb ik dat écht nodig??!

Het is één grote bende bij ons thuis. Een soort huishouden van Jan Steen.

In de slaapkamer staat een meter tv waarop alleen films zijn te zien die op een externe harde schijf staan. De reden? Er is geen tv-aansluiting beschikbaar.

In de badkamer staat de waterkoker en kan worden afgewassen. Wassen en douchen blijft eveneens mogelijk.

De keuken is te vinden in een hoekje van een andere kamer. Daar staat een campingkoelbox te zoemen, met daarin een fles melk, een fles wijn, blikjes cola en zowaar ook wat vleeswaren. De koelbox werkt zo goed dat de boter er niet in staat om vooral smeerbaar te blijven.

De kattenblokkade staat klaar. En de kat gaat klaaglijk miauwend over de verdieping. De verblijfplaats van kat#2 is, tussen twee haakjes, momenteel onbekend.

Alles staat mudjevol. We leven als op een camping: continue zoekend naar spullen en de zwaartekracht trotserend door als een koorddanser tussen de spulletjes door te laveren.

De huiskamervloer wordt geschuurd en gelakt. Door iemand met liefde voor z’n werk. Dat zeker.

Het is echter wel een operatie die het dagelijks leven hier in huis voor een week in zijn greep houdt; vanaf de start van het leegruimen tot en met het terugzetten en afstoffen. Al die tijd is het leven één storm waarin je niets kunt vinden en vanzelfsprekendheden problemen kunnen worden.

Kunnen worden. Want als dat ‘op kamers wonen’ iets ook duidelijk maakt, is het wel dat je met veel minder toe kunt dan alle spulletjes die je om je heen hebt verzameld.
Maar wat we wél gebruiken, is allemaal digitaal, electronisch of connected. Smart phones, iPad, Eeepc en zeker ook de LEDtv met externe hard disc verlenen goede diensten de komende paar dagen. Da’s allemaal heel handig in een kleine ruimte; je kunt heel veel zonder veel ruimte in te nemen of te moeten bewegen. Ga maar ‘s, in plaats van Wordfeud, Scrabble spelen op een bed, met een speelbord en al die losliggende, kleine letters. Dat heeft wel iets, als je jong, verliefd en romantisch bent. Maar ja, dan gaat het ook helemaal niet over Scrabble. Dan dondert het niet welk spel je speelt, als je maar samen bent en ergens eindigt.

Zo’n kamerbewoning is eigenlijk wel zinvol, bij tijd en wijle. Al is het maar om jezelf te realiseren wat je allemaal denkt nodig te hebben maar niet mist als het er niet is. En anderzijds, je te realiseren wat je wel (denkt) nodig te hebben.

O. En dat dat dan weer allemaal electriciteit nodig heeft. Als dát ooit grootschalig uitvalt….. Wow…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s