Kleine bikini’s in het zand

Net als aan het weer kun je je de afgelopen dagen niet onttrekken aan ‘sport’. Het is duidelijk dat de Olympische Spelen weer aan de gang zijn. Hele televisiezenders zijn beschikbaar voor de verslaglegging van de welhaast ontelbare sporten.

En je ziet nog eens wat.

Wellicht het meest besproken: zandvolleybal, beter bekend als beach volleybal. Het is een trend die al langer gaande is: de dames sporten in modieuzere kleding dan de mannen. Maar in feite kun je dat ‘modieuzer’ gaan vervangen door ‘minder, veel minder’. Het zal vast zo zijn dat het ooit een vrijetijds strandbezigheid was, dat zandvolleybal, maar dat verklaart toch niet echt overtuigend waarom de speelsters in de bijna kleinst denkbare bikini’s spelen. In tegenstelling tot de spelende heren een lust voor het oog, heeft een official gedacht?

Dat is sowieso een fenomeen: sportkleding.

De schok die door de sportwereld ging, toen de eerste tennissters andere kleding droegen dan de toegestane. En dat ging vooral over de kléuren! Inmiddels lijkt het tennis een extra dimensie aan de toenooien te hebben toegevoegd in de vorm van verkapte modeshows. Het spel lijdt er niet onder, dat niet.

20120804-201145.jpg

Wie een lijstje met modieuste damessportkleding wil opstellen – mooi eufemisme voor sexy, niet? – komt al snel bij de tennisspeelsters, de hockeysters, en dus nu ook de zandvolleybalsters, de hardloopsters. Het zal inderdaad allemaal functioneel zijn, want de hippische sport springt nog steeds niet uit de band van tradities. Maar wellicht zijn er mensen die juist dát weer aantrekkelijk vinden.

Er zijn vast speltechnische aspecten aan de kleding te benoemen. De zwemsters bijvoorbeeld zou je verwachten in modieuze zwempakken. Zíj sporten immers in het water. Maar juist daar lijkt het a-sexuele snelheidspak op te rukken. Maar gelukkig kan het allemaal nóg explicieter, tijdens de wintersporten.

Eerlijk is eerlijk: dan zijn de dames die we te zien krijgen bij de Olympische Spelen toch echt aantrekkelijker. En de mannen? Die moeten nog een hele weg emanciperen.

20120804-201138.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s