Ik verhuis en neem mee

Er bestaat een overzicht van: een lijst met stressvolle life events. Hij is ontwikkeld in de jaren zestig en bevat een overzicht van diverse factoren die bijdragen aan ziekmakende stress. Nadat je de lijst hebt ingevuld en je score opgeteld, kun je opzoeken hoeveel kans je maakt op ziek worden van de stress. Overigens bevat het document waarnaar deze link verwijst ook tips over ontstressen. De moeite van het doorkijken waard. Of je ze gaat opvolgen… mijzelf lukte het maar deels, want als de spanning of ontspanning eenmaal toeslaat dan wordt ‘rustig nietsdoen’ een hele opgave.

Maar goed, er zijn dus situaties denkbaar waarin stress oploopt.

20120725-202018.jpg

Verhuizen staat ook op het lijstje. Niet eens echt hoog. Maar dat verhuizen stressvol is, weet iedereen die weleens is verhuisd. Je bent echt even alles kwijt: niet alleen de fysieke omgeving, maar ook je sociale omgeving en vertrouwde geluiden en geuren. En daar bovenop: “in wélke doos zit het nagelschaartje?” Alles is anders. En dat levert stress op.

Van de week zijn wij ook gaan verhuizen, merkte ik. In verband met de kosten, en de downloadsnelheid, zijn we overgestapt naar een andere provider, een kabelaar in plaats van een koperdraadbedrijf. Dat is redelijk goed bevallen: het overzetten van de telefoon- en het internetabonnement werd gedaan door de kabelaar. En het aansluiten in huis is gedaan door een ‘gratis’ monteur. Een heel sympathieke en terzake kundige kleine zelfstandige.

Het lijkt echt op verhuizen. Want bij een woningverhuizing heb je ook te maken met zulke dienstverleners. PTT had van die handige verhuiskaartjes waarop je kon aankruisen wat moest verhuizen: van tijdschriftabonnementen tot ANWBlidmaatschap. En de verhuizer bracht je spullen van A naar B, heelhuids.

En toch bleef verhuizen een heel gedoe.

20120725-202038.jpg

Nu wij van provider aan het veranderen zijn, merk ik vergelijkbare effecten. De overstap ging aan alle kanten vrij soepel. Goed, we missen nog één kabeltje, maar dat komt morgen. Verder is het net zoiets als fysiek verhuizen: het ís me een hoeveelheid werk anderen op de hoogte te stellen van je nieuwe email adres. Wat een hoop plaatsen waar je dat ooit hebt gebruikt.

Ik snap nu ook weer waarom ik er niet aan ben begonnen toen ik werkte. Je moet er echt een paar dágen voor uittrekken om de overstap goed te doen. De eerlijkheid gebiedt me toe te geven: als ik nu iets ga vergeten, is het vast niet belangrijk genoeg geweest om te onthouden.

O, mocht je ons zoeken. Het emailadres is alleen ná de apenstaart veranderd: in ziggo.nl. En als je meer wilt contactgegevens zoekt: twitter of via dit blog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s