Vanaf nu: afdingen met Netotiate

Een handjeklap-plugin: die is vast niet door Nederlanders bedacht. Onderhandelen over winkelprijzen is hier geen gewoonte. Wij betalen gewoon wat er op het prijskaartje staat. Tenzij het op een rommelmarkt wordt aangeboden, of op Marktplaats.nl. Dan onderhandelen we ineens weer wél.

En jawel, in Israël is nu software ontwikkeld die dat onderhandelen mogelijk maakt. Als leverancier bouw je de plugin in je website in en Klaar is Kees. Of, althans, bijna. Want er kan – uiteraard – nog vanalles worden ingesteld.

20120724-190821.jpg

De essentie van Netotiate – echt, zo heet het – is ‘afdingen’. Je ziet een product dat je wel zou willen kopen, maar te duur vindt. In een standaard-Nederlandse situatie is dat ‘einde oefening’ en doorsparen. Maar je zóu natuurlijk kunnen proberen af te dingen. Waarom zou je niet een bod doen aan de verkoper waarvoor je zijn product wél zou willen kopen?

Netotiate maakt het mogelijk op hun website, anoniem, een ander bod te doen dan op het prijskaartje staat. En het biedt de verkoper mogelijkheden grenzen te bepalen, of andere incentives. Op basis daarvan krijgt een klant te zien of er een kans bestaat op korting of op een ander tegemoetkoming. En de verkoper kan het systeem zo inregelen dat-i geen korting gaat geven aan mensen die toch al zouden kopen. Wordt je bod geaccepteerd, dan zit je er, via Netotiate, wel aan vast; het is géén spelletje.

20120724-185936.jpg

Het klinkt mooi. Volgens de informatie in Venture Beat slaat de aanpak (langzaamaan) aan. Dat betekent wel dat wij Nederlanders er nieuwe vaardigheden bij moeten leren: onderhandelen. Maar ja, dat zullen we binnen afzienbare tijd ook moeten doen voor onze salarissen en arbeidsvoorwaarden.

Dus… wat dondert het ook: handjeklap, koehandel, afdingen en onderhandelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s